12.02.2012

Gamze ANNE İçin

Teknoloji işinde iyi değilimdir, facebooktan, twitter dan v.b. pek anlamam, ama bir haber için dün ilk defa twitterdan tweet attım, facebook sayfamda hep yazılarını ve haberlerini paylaşmaya çalıştım, paylaşmaya da devam. Bu postu Gamze Anne için ekliyorum bloguma, izleyici sayım çok değil, ama az da olsa herkoldan bu çağrıyı iletirsek en kısa zamanda sonuca ulaşabiliriz...
Gamze'nin iliğe ihtiyacı var, biran önce Oğlu, Kuzusu Atakan'ın yanna dönebilmesi için.
Gamze ile ilgili her türlü bilgiye blogundan , facebook sayfasından ve onun için facebookta açılmış diğer sayfalardan ulaşabilirsiniz. 
Birde aşağıdaki yazıyı çok dikkatlice okumanızı istiyorum sizden, karmaşaya, yanlış anlamalara neden olmamak için.
Haydi Anneler, Gamze'nin yerinde bizlerde olabilirdik.

Sevgiyle Kalın

Seninleyiz GAMZE...

Aylin Anne'nin 11 Şubat tarihli yazısı :
Gamze’ ye yardım ederken dikkat edilmesi gerekenler
Dün Gamze için ilik nakli gerektiğini paylaşmıştık. Dün gece twitterda trend topic olduktan sonra bilg ikarmaşası doğdu. Facebook’ta da aynı şeye rastlandı. Şimdi yanlış anlaşılmaları düzeltmek için son bilgileri bir kez daha tekrar edelim.
-İlik nakli acil önem taşıyor. stanbul Ankara İzmir ve Kayseri’deki ilik nakli merkezlerine giderek kan vermeniz çok önemli. Kan vererek ilik donörü olacak ve Gamze gibi pek çok hastaya umut olacaksınız
-Maddi yardım sözkonusu değildir. SGK desteği var. Artı olarak Gamze hanımın çalıştığı kurum, eşi Emrah beyin bağlı olduğu kurum ve aileler tedavi masraflarını üstlenmişler.İleride olağanüstü bir durum olursa maddi yardımı gündeme getiremenin daha doğru olduğunu düşünüyoruz.. ANCAK KESİNLİKLE MADDİ YARDIM İHTİYACI SÖZKONUSU DEĞİLDİR. 
-Aileye ait telefonların meşgul edilmemesi ayrıca önemle rica olunur.
-İlik donörü olmak isteyenler için iletişim bilgileri
Ankara’dan ilik donörü olmak isteyenler: Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi, İbni Sina Hastanesi, Akrabalık Dışı Kemik İliği ve Kordon Kanı Bankası Tel:(312) 508 24 44.
İstanbul’dan ilik donörü isteyenler: Çapa Tıp Fakültesi İlik ve Doku Nakli Merkezi
İzmir’den ilik donörü olmak isteyenler: Ege Üniversitesi Kan Merkezi irtibat no: 390 40 29 Randevu alarak gidiliyor.

Kimler donör olabilir:18-50 yaşında sağlığı müsait olan herkes kemik iliği bankasına gidip başvuru formu doldurabilir. Bir tüp kan verenler bulaşıcı hastalık testinden geçiriliyor. Hastalık taşımıyorsa bankaya kaydediliyor.Gönüllü vericinin kayıtları bilgisayara işleniyor, hastalarla uyum sağlarsa daha ileri tetkik yapılmak için çağrılıyor. Uygunsa genel anestezi altında kemik iliği alınıyor. Vericinin leğen kemiğinden özel iğneler aracılığı ile alınan kemik iliği bir torbaya aktarılıyor. Operasyon ve dikiş gerektirmiyor ve hiç acımıyor. Kemik iliği vericisi ertesi gün işine dönüyor.
Kimler kök hücre bağışlayamaz:Kimlerin kök hücre vericisi olması uygun değildir?18 yaşından genç veya 55 yaşından yaşlı olanlar, ağırlıkları 50 kg den daha düşük veya beden ölçüsü endeksi 40’ın üzerinde olan aşırı kilolu kişilerBelirli hastalığı bulunan ve kan bankasında kan bağışı reddedilmiş kişilerKalp ve kan dolaşım sistemi rahatsızlıklarıÖrneğin koroner kalp hastalığı, kalp krizi, kalp yetmezliği, tedavi gerektiren kalp ritmi bozuklukları, düzensiz yüksek tansiyon gibiSolunum yolları rahatsızlıklarıÖrneğin ağır kronik astım (düzenli ilaç tedavisi gerektiren), kronik bronşit, akciğer veremi, akciğer embolisi gibiKan, kan pıhtılaşma sistemi veya kan damarları rahatsızlıklarıÖrneğin oto-immün anemi, A tipi hemofili, derin venlerde tromboz gibiRuhsal rahatsızlıklar, santral sinir sistemi rahatsızlıklarıÖrneğin tedavi gerektiren depresyonlar, psikoz, şizofreni, epilepsi, multipl skleroz gibiOto-immün sistem rahatsızlarıÖrneğin romatoid artrit (romatizma), kolajenozlar, Crohn hastalığı, ülseröz kolit, troid gibiSalgı bezleri rahatsızlığıÖrneğin Diabetes mellitus gibiKötü huylu sayılan (kanser hastalığı) rahatsızlıklarEnfeksiyona neden olan rahatsızlıklarÖrneğin Hepatit B veya C (iyileşmiş dahi olsa), kronik borelyoz, HIV-enfeksiyonuve diğerleri.Kendisine yabancı organ veya doku nakli yapılmış olan kişilerÖrneğin; böbrek, kalp, cilt, kornea tabakası, beyin zarı, baldır siniri gibiBağımlılığı bulunan kişilerÖrneğin; alkol, uyuşturucu madde ve ilaç bağımlılığı gibi

OKUYALIM

3 yorum:

Hayatın İçinden Notlar dedi ki...

ailemizin parti perisi duyarlılığın için çok teşekkür ederim,bende postu yayınladım umarım işe yarar,Allah yar ve yardımcıları olsun,Allah kimseye evlat acısı tattırmasın,dünyalar tatlısı kızını öperim sevgi ile kal,bizide son durumlardan bilgilendirirsen sevinirim.

Şimal El işleri dedi ki...

Yazını kaynak göstererek bende paylaştım. Allah acil şifalar versin :(

yaruze... dedi ki...

rengarenk iç ferahlatıcı bir blog ve de duyarlı.
Takipteyim:)

 

designed by GeCe for personal use of Parti Perisi